Natuurlijk komt Sinterklaas.  Virus mijn verjaardag anders.

Natuurlijk komt Sinterklaas. Virus mijn verjaardag anders.

Beste mensen, lieve kinderen, Wees maar gerust. Wij komen dit jaar echt ..

Beste mensen, lieve kinderen,

Wees maar gerust. Wij komen dit jaar echt wel naar Nederland. En natuurlijk vergeten we Edam en Volendam en alle andere plaatsen in de gemeente niet.

Jullie lokale omroep LOVE zendt de aankomst uit op zondagavond 15 november.

Het is me toch wat met corona. In Spanje is de situatie niet anders dan bij jullie. Zoals je ziet dragen Opperpiet en ik ook geregeld een mondkapje. We noemen ze in Spanje Las Mascarillas.

Jammer genoeg kunnen niet alle pieten mee met ‘de Spanje’. We moeten op de boot, maar ook in de Pietenwagen, echt de 1½ - meter afstand houden. Hoe veel is nou 1½ meter? Heel eenvoudig. Dat is net zolang als Pietje Piet groot is.

Gelukkig hebben Opperpiet en ik afgesproken dat pieten ook op een andere manier naar Nederland zullen komen. Wacht maar af.

Er blijven dit jaar best wel veel pieten in Spanje achter in het kasteel. Zij komen dus niet naar Nederland. Opperpiet en ik bekijken hoe we het pietentekort moeten oplossen. We hebben jullie hulp daarbij echt nodig.

Vanaf onze aankomst houden we jullie via de LOVE een paar keer per week op de hoogte van wat we allemaal doen. Antwoordpiet kan ik dan ook niet missen.

1. Zondag 15 november 17:30 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet
www.rtvlove.nl

2. Woensdag 18 november 08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

3. Zondag 22 november 17:00 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

4. Woensdag 25 november 08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

5. Zondag 29 november 17:00 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

6. Woensdag 2 december  08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

7. Zaterdag 5 december

De Sinterklaasshow in Opperdam gaat dit jaar niet door. Datzelfde geldt voor de kindermiddag in Pius X en voor de middag met ‘t Nest in de AMVO.

We weten bijna zeker dat we dit jaar geen bezoek kunnen brengen aan verenigingen, bedrijven en winkelcentra.

We staan geregeld in contact met de scholen. We wachten de ontwikkelingen rustig af. Als het maar even kan, proberen we de scholen en de zorgcentra wel te bezoeken.

Zeker is dat de Pietenwagen op meerdere dagen door de straten zal rijden om jullie te laten zien dat de pieten hard aan het werk zijn. Francesco zorgt ervoor dat jullie toch kunnen dansen. Hij maakt weer een prachtig lied waarop je kunt dansen en springen. Dansen mag, maar alleen met een hoelahoep-hoepel. De pieten doen dat ook.

We blijven tot 6 december. We gaan dan echt weer terug.

Ik wil het Sinterklaascomité, het bestuur van de Sinterklaasshow, Ondernemend Volendam, de gemeente en ook de LOVE hartelijk bedanken dat ze ons zeker dit jaar zo hartelijk mogelijk willen ontvangen. Dank aan de Vincentiuskerk dat ik in de toren weer gastvrij onderdak krijg. En we willen u bedanken. Weliswaar is er dit jaar geen huis-aan-huiscollecte, maar u blijft ons ook nu weer steunen door dik en dun.

Zo gauw er meer nieuws is horen jullie dat. Houd elkaar goed in de gaten.. Wees voorzichtig. Vier het sinterklaasfeest niet met grote groepen mensen bij elkaar. Virus mijn verjaardag anders.

Sinterklaas

De Grote Sinterklaasshow film online downloaden!

De Sinterklaasshow te downloaden, klik hieronder.

Download Sinterklaasshow film