Sinterklaas is onderweg

Sinterklaas is onderweg

Een schoen vullen vanaf 1½ meter. Probeer het maar.

Beste mensen, lieve kinderen,

We hebben inmiddels Spanje verlaten. De eerste week op de boot is altijd een beetje wennen. Iedereen moet zijn plekje weer vinden. Wat nu vooral opvalt is de stilte aan boord. Veel minder pieten. Dat afstand houden is soms best lastig. Francesco heeft hoela hoepen gemaakt. Op die manier houden de pieten de juiste afstand van elkaar. Dat nieuws is zelfs al overgewaaid naar jullie gemeente. Op enkele verlanglijstjes vragen moeders ook om een hoela-hoep. Opperpiet las dat en zei niet meer dan: ola, ola. Ik kon niet anders antwoorden dan: poe poe.

 

    


In de Golf van Biskaje was er zoals altijd storm. Gelukkig voorkwamen de mondkapjes dat sommigen moesten overgeven.

Opperpiet belt vaak met Spanje en met de pieten die onderweg zijn. De pietenwagen is ook onderweg van Madrid naar Volendam. Ze zijn 1 november vertrokken. Als ze maar geen problemen krijgen aan de grens. Ik ben er niet gerust op dat iedereen goed aankomt én ook op tijd. Ze moeten er echt zijn op zondag 15 november.


Enkele pieten komen met het vliegtuig. Dat is moeilijker dan je denkt. Er zit namelijk een trouwe piet tussen die niet zo goed is in aardrijkskunde. Hoe leg ik dat nou uit? Een voorbeeld. Ik vroeg hem vorig jaar:

Jij weet toch wel waar Barcelona en Sevilla liggen?” Toen zei hij: “Volgens mij moeten die komende zondag tegen elkaar spelen.”

De pieten en ik en ook kapitein Piet dragen Las Mascarillas als we met zijn allen zijn, zoals tijdens het eten. Eten met een mondkapje raad ik trouwens niemand aan.

Opperpiet en ik krijgen veel vragen of we bezoeken kunnen afleggen. Op dit moment weet ik dat echt nog niet. Zelfs antwoordpiet Salamanca komt daar niet uit.

En hoe bezoeken we de scholen dit jaar? Het overleg duurt voort.

We komen ook niet op de ijsbaan dit jaar. In deze coronatijd begeven we ons liever niet op glad ijs. Houd dan maar eens 1½ meter afstand. Voor je het weet glij je tegen elkaar aan. Hopelijk is het volgend jaar allemaal beter.

 


Jullie krijgen ook allemaal de groeten van Pietje Piet. Ik weet soms echt niet wat hij dit jaar weer van plan is. We wachten het maar af.

Het uitdelen van mopjes passen we dit jaar ook aan. Ik krijg allerlei suggesties, zoals een rolletje mopjes. Zeg maar rolsmopjes. Alsof we nog geen werk genoeg hebben. Je hoort er binnenkort meer van.

We stillen de tijd aan boord om vanaf 1½ meter cadeautjes in de schoenen te werpen. We hebben er een spel van gemaakt onder het motto: ‘ik wed dat hij hem vol doet’. Uiteraard alleen kleine geschenken die niet breekbaar zijn. Dat lijkt nogal logisch.




Volgens kapitein Piet hebben we zeker nog 1½ week nodig om naar Nederland te varen. Tot die tijd gedragen we ons aan boord. We pakken cadeautjes in. Eigenlijk zijn we een beetje vergelijkbaar met de mensen die in Quarantaine moeten blijven.

Vanaf onze aankomst houden we jullie via de LOVE een paar keer per week op de hoogte van wat we allemaal doen.

 

  1. Zondag 15 november 17:30 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

  2. Woensdag 18 november 08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

  3. Zondag 22 november 17:00 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

  4. Woensdag 25 november 08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

  5. Zondag 29 november 17:00 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

  6. Woensdag 2 december  08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

  7. Zaterdag 5 december

 

Sinterklaas

De Grote Sinterklaasshow film online downloaden!

De Sinterklaasshow te downloaden, klik hieronder.

Download Sinterklaasshow film