Sinterklaas viert  Sinte Martens

Sinterklaas viert Sinte Martens

Als jullie dit lezen vieren wij aan boord Sint Maarten. Met eenvoudige ...

Als jullie dit lezen vieren wij aan boord Sint Maarten. Met eenvoudige lampionnen zingen we liedjes als ‘Rommelpot ga open. Open, open, open.’ In Rustico had van Opperpiet opdracht gekregen iedereen aan boord wat lekkers te geven. Ik kreeg een hart van suikerwerk. Het zal vorig jaar best lekker zijn geweest.

Gooi het maar in mijn pet”, zei kapitein Piet, staande aan het stuur en turend over de grote donkere zee. Hij kreeg een chocoladeletter. Het was de ‘P’’, maar het was misschien wel eerder de ‘B’ geweest.

  
Kapitein Piet   

De tolk is een lieve Spaanse vrouw, die zowel Spaans als Nederlands spreekt. Ze heet Dolores Zamora. Ze heeft een zus Madelaine en ze is een achternicht van Salamanca. Ze kan zelfs het Volendams dialect verstaan. Ze oefent nu specifieke begrippen, zoals ‘leverworst van Bakkertje’, ‘slaatje van foe’ en ‘woningen aan de achterzijde genummerd’.

Ze krijgt daarvoor aan boord alle dagen les van Opperpiet. Natuurlijk gaat ze ook mee naar Edam. Ze oefent dagelijks de gebaren die passen bij ‘Kettingbrug’, ‘Lokkemientje’ en ‘brood van Gorter’. Salamanca leert haar bovendien nog een hoop andere dingen.   
In Rustico

 
Opperpiet houdt alles nauwkeurig bij

Wisten jullie trouwens wat de gebaren zijn die passen bij Pietje Piet? Ik weet alleen dat als Pietje Piet ondeugend is, een vinger van Dolores naar het voorhoofd gaat.

De pakjesboten stomen met volle vaart richting Nederland. Weest maar gerust mijn kind, wij hebben voor iedereen cadeautjes mee. En opperpiet heeft alle pieten opdracht gegeven om zondagavond alle kinderschoenen te vullen. Zeg dat maar tegen je vader en je moeder.

De ‘Spanje’ stoomt achter de pakjesboten aan. De komende dagen varen we met volle kracht richting België.
Met een beetje geluk zijn we vrijdagavond in Antwerpen. Vanwege Corona blijven we aan boord. In de vroege morgen van zaterdag varen we naar Nederland. En op zondagmorgen gaan we eerst in IJmuiden en later in Amsterdam door de sluizen. Zoals elk jaar mogen we zondagmiddag in Monnickendam even de benen strekken, natuurlijk alles op 1½ meter afstand van elkaar.Sinterkaas en Opperpiet dragen mondkapjes


   
▲ Antwoordpiet Salamanca leert Dolores, maar dan ook alles

Ik krijg via email (desint@zonnet.nl)veel vragen hoe het nou gaat komende zondag als we aankomen in Edam-Volendam. Wacht nou maar rustig af. Word niet ongeduldig.


Pietje Piet heeft van Francesco geleerd hoe hij 1½ meter afstand kan houden


De intocht in Volendam zal zondagavond 15 november worden uitgezonden via de LOVE. En zoals ik al eerder zei, we laten via de LOVE geregeld van ons horen.

1. Zondag 15 november 17:30 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet
www.rtvlove.nl

2. Woensdag 18 november 08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

3. Zondag 22 november 17:00 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

4. Woensdag 25 november 08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

5. Zondag 29 november 17:00 uur HH 19:00 uur HH 21:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

6. Woensdag 2 december  08:00 uur / 11:00 uur /13:00 uur / 16:00 uur 18:30 uur /20:00 uur en op internet www.rtvlove.nl

7. Zaterdag 5 december

 

Sinterklaas

 

De Grote Sinterklaasshow film online downloaden!

De Sinterklaasshow te downloaden, klik hieronder.

Download Sinterklaasshow film